MARGOT SMEYER

Studeert in 1988 af in 'Publiciteitsvormgeving' aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens (voorheen CABK, nu ArtEz). Na een, met haar eindexamen, gewonnen huisstijl-opdracht en enkele korte werkverbanden (Will van Sambeek, VIVA) komt ze in dienst als audio-visueel ontwerper bij 'NOB Design', de ontwerpafdeling van het Nederlands Omroepproduktiebedrijf.

Ze volgt een regiecursus aan de Media-academie en ontwerpt voor omroepen als NOS, VARA, RVU, TROS, EO, NPS. Vrij bepalend voor haar toekomst is daarbij het veelvuldig samenwerken met motiongraphics-editor Dirk-Jan de Bree.

Naast ontwerper van programmaleaders en stationcalls is Margot tot 2002 graphics-coördinator voor het NOS Journaal en Jeugdjournaal. Als vervanger geeft ze een schooljaar lang een dag in de week les in AV-vormgeving op de Kunstacademie in Arnhem.

Bij de bedrijven die ontstaan na de privatisering van het NOB zijn er naast het televisiewerk steeds meer B2B opdrachten. Als AV-ontwerper bij het 'Creative Center' van postproductiebedrijf CIRIS ontwerpt Margot voor internet, webcasting en virtual studio. CIRIS gaat op in het facilitaire televisiebedrijf DutchView waarvoor Margot eerder beeldmerk en huisstijl ontwierp. Tot 2009 is zij daar art-director/AV-ontwerper.
/