DIRK-JAN DE BREE

DE BREE+KO komt voort uit de in 1980 opgerichte studio 'Grafische Vormgeving Dirk-Jan de Bree'. Met het diploma van de School voor de Grafisch Vakken op zak freelancet Dirk-Jan vanaf 1982 vanuit dit bedrijf voor het fameuze 'NOS Grafische Ontwerp'. Hij volgt daarbij de avondopleiding Grafisch Ontwerpen aan de Utrechtse kunstacademie Artibus.

Tijdens een tweejarige wereldreis ('83-'84) werkt Dirk-Jan langere tijd als ontwerper in Australië. In NewYork neemt hij kennis van de nieuwste grafische computertechnieken bij NBC en CBS. Kennis die, bij terugkomst in Nederland, erg welkom is bij de grafisch vormgevers van het NOS Journaal.

Dirk-Jan is daarna motion-graphics-editor bij NOS, NOB en DutchView, gespecialiseerd in het maken van stationcalls, computer animated special-effects en leaders voor televisieprogramma's.

Zijn eigen studio blijft daarnaast actief, vooral in de gedrukte media. Oude en nieuwe media raken in de jaren '90 steeds meer met elkaar verweven en vanaf 2002 werkt Dirk-Jan volledig vanuit zijn eigen studio, nu met de naam DE BREE+KO.
/